Bemanning gevraagd voor zeereis

Voor onze jaarlijkse zeereis met de botter MK 63 is nog plaats voor enkele bemanningsleden. Zeilervaring is een vereiste, evenals bereidheid om de handen uit de mouwen te steken. De tocht voert naar de Nederlandse en Duitse Wadden, zo ver als stroom en wind ons voeren.

De reis start begin juli 2022 en zal drie of vier weken duren.
Meer informatie en aanmelding:
Tel: 0229-216507
E-mail: info@bottermk63hoorn.nl

Stap aan boord van de MK 63

Op Open Monumentendag van 11.00 - 17.00 uur, ben je aan de Oude Doelenkade welkom aan boord van ons varend monument de Botter MK 63. We vertellen graag over de geschiedenis van het schip. Ook varen we tijdens Open Monumentendag en op zondagmiddag elk uur korte tochtjes met gasten.
Zaterdag vanaf 11.00 uur, laatste tochtje om 17.00 uur.
Zondag vanaf 13.00 uur, laatste tochtje om 17.00 uur.
Afvaarten vanaf de Oude Doelenkade, tegenover restaurant De Kade.
Bijdrage € 7,50 pp. Kinderen tot 12 jaar € 5,-.
Betaling: contact (liefst gepast).
Reserveren: Telefonisch of via WhatsApp bij Dirk Lont 06 28 68 08 81

De opbrengst is voor het onderhoud van de botter.

Ontmoeting op Norderney

Artikel krant Norderney
Artikel krant Norderney

Op onze botterreizen met de MK 63 naar het oosten doen we regelmatig Norderney aan. Op de laatste tocht vorig jaar juli was dat ook weer het geval. Tijdens ons verblijf werden we, liggend aan de kade, benaderd door een plaatselijke journalist. Dat leidde tot het volgende artikel in de plaatselijke krant van Norderney.

Stettiner Segelpreis 2019 voor Peter Dorleijn

Foto: Krzysztof Plewinski (links) overhandigt de Stettiner Segelpreis 2019 aan Peter Dorleijn. Rechts Cezary Stefaniuk
Stettiner Segelpreis 2019 voor Peter Dorleijn
Namens burgemeester Piotr Krzystek van het Poolse Stettin, provinciehoofdstad van West-Pommeren, kreeg Hoornaar Peter Dorleijn onlangs de Segelpreis 2019 uitgereikt. De prestigieuze prijs is een onderscheiding voor mensen die een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van de zeezeilvaart.
Lees verder “Stettiner Segelpreis 2019 voor Peter Dorleijn”

Nieuwe doften MK 63

Werk onder de tent

 Onder het zeil van de botter wordt op dit moment hard gewerkt aan het   vervangen van de doften. In het achterschip van een botter zitten de doften. Volgens het woordenboek is een doft een dwarsscheepse zitplank, vlak onder het helmhout. De term komt ook voor bij roeiboten. Maar bij een botter is het meer dan een zitbank. Lees verder “Nieuwe doften MK 63”

MK 63 in den Vorpommerschen Bodden

Zeesboot onder zeil
Zeesboot onder zeil

Al vele zomers gaat de MK 63, onder leiding van schipper Peter Dorleijn, op vakantie naar verre oorden. Met regelmatig wisselende opstappers, die halverwege wisselen, is de botter dan 6 weken van huis. Nu de botter in een stichting is ondergebracht, die ook nog eens de ANBI-status heeft, is een dergelijke reis geen vanzelfsprekendheid meer. Maar toch werd ook  afgelopen zomer koers gezet naar de Oostzee.

Lees verder “MK 63 in den Vorpommerschen Bodden”
Translate »