Botter huren

Lekker uitwaaien

Botter huren

Wil je de botter huren met bemanning? Zeilen met zo'n stoere houten vissersschuit is een bijzondere belevenis. Op groot water is de botter in zijn element. Ervaar het zelf. Boek een zeiltocht op het Markermeer voor een uitstapje met collega's, vrienden of familie. We vertellen je graag meer over het schip, de visserij en de Zuiderzeecultuur. Wie wil kan aan boord een handje helpen.

Zaken om rekening mee te houden

Op het Oostereiland kan niet worden geparkeerd. Dichtstbijzijnde parkeergelegenheden: Nieuwe Wal (gratis), de Schellinkhouterdijk (gratis), de Westerdijk en parkeergarages Jeudje en parkeergarage Schouwburg Het Park (betaald parkeren).
Op het water is het altijd een paar graden kouder dan op het land. Wij adviseren gemakkelijke kleding (incl. schoeisel) die tegen een stootje kan (en waterdichte kleding bij minder goed weer);
Aan boord van de botter is geen toilet aanwezig omdat het schip geheel in authentieke staat verkeert. Toiletbezoek voor- of achteraf is mogelijk in het Centrum Varend Erfgoed;
Voor de groepszeiltochten werken we met een verhuurcontract. Hierin staan ook de betalingscondities;
Bij extreme regen of stormachtige wind ­wordt niet gevaren, dit ter beoordeling aan de schipper. Uiteraard wordt in dat geval tijdig contact met de huurder opgenomen.

Samen genieten

Zeiltochten

Als op de MK 63 de zeilen omhoog gaan waan je je terug in de tijd van de Zuiderzee. Toen het water nog zout was en Hoorn aan zee lag. Aan boord van de botter ademt alles de sfeer van ambachtelijke scheepsbouw en noeste arbeid. Je ruikt er de geuren van bruine teer, taan, touw en harpuis. In het intieme vooronder zie je hoe de vissers vroeger leefden als ze dagenlang van huis waren.
Bekijk de recensies van eerdere tochten.

Tarieven botter huren

Groepszeiltochten
(Prijzen inclusief 9% BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven )
2 uur: € 200,-
halve dag ( 3,5 uur): € 275,-
dag (7 uur): € 525,-

Boeken

Boeken voor de zeiltochten kan telefonisch (ook WhatsApp) bij Dirk Lont, telefoon: 06 28 68 08 81. Ook kunt u een e-mail sturen naar:
boekenmk63@bottermk63hoorn.nl
De botter kan maximaal twaalf passagiers meenemen.
Kijk voor beschikbaarheid de Vaarkalender.

Translate »