Korte zeiltochtjes

Familie uitje

Korte zeiltochtjes / Familie uitjes

Tijdens speciale evenementen en geschikte weersomstandigheden organiseren we korte zeiltochtjes op het Markermeer. We publiceren deze tochtjes in onze vaarkalender.

Zomeravondzeilen

Uitvaren bij een schemerend avond licht
Uitvaren bij een schemerend avond licht

In de zomerperiode (mei, juni, juli, augustus)  varen we ook regelmatig op de vrijdagavond om 19.00 uur. Een avondzeiltochtje duurt ongeveer 1,5 - 2 uur.  "Vrienden van de MK 63" krijgen € 20,- korting op deze tochten.
Een avondzeiltochtje op de MK 63, met het aanschouwen van prachtige Hollandse zomeravondluchten en de Hoornse "skyline" op de achtergrond, biedt een prachtig schouwspel. In principe wordt bij een aantal van 4 passagiers uitgevaren.

Zomeravondzeilen
Volwassenen: € 20,- per persoon
Kinderen tot 12 jaar: € 7,50 per kind

Boeken

Boeken voor de zeiltochten kan telefonisch (ook WhatsApp) bij Dirk Lont, telefoon: 06 28 68 08 81. Ook kunt u een e-mail sturen naar:
boekenmk63@bottermk63hoorn.nl
De botter kan maximaal twaalf passagiers meenemen.
Kijk voor beschikbaarheid de Vaarkalender.

Zaken om rekening mee te houden

Op het Oostereiland kan niet worden geparkeerd. Dichtstbijzijnde parkeergelegenheden: Nieuwe Wal (gratis), de Schellinkhouterdijk (gratis), de Westerdijk en parkeergarages Jeudje en parkeergarage Schouwburg Het Park (betaald parkeren).
Op het water is het altijd een paar graden kouder dan op het land. Wij adviseren gemakkelijke kleding (incl. schoeisel) die tegen een stootje kan (en waterdichte kleding bij minder goed weer);
Aan boord van de botter is geen toilet aanwezig omdat het schip geheel in authentieke staat verkeert. Toiletbezoek voor- of achteraf is mogelijk in het Centrum Varend Erfgoed;
Bij extreme regen of stormachtige wind ­wordt niet gevaren, dit ter beoordeling aan de schipper.

Translate »